Annons

Socialnämnden gör plusresultat

Socialnämnden i Upp-vidinge ser ut att gå mot ett plusresultat i bokslutet för fjärde året i rad. Prognosen efter elva av årets månader visar att det blir 2,4 miljoner kronor plus.
Uppvidinge • Publicerad 13 december 2010

Socialnämnden, som under många år haft dryga kostnader för placeringar, har de senaste åren satsat mer på en egen öppenvårdsenhet för att i stället för dyra placeringar kunna ge stöd åt ungdomar på hemmaplan. Och det är besparingar som visar sig i årets resultat.

Drygt en miljon kronor är pengar som har sparats genom att kommunen har kunnat ta hem tre ungdomar tidigare från sina placeringar och som i stället fått hjälp genom den egna öppenvården.

Annons

Sänkt arbetsgivaravgift för året kommer också att påverka resultatet positivt, den beräknas ge ett överskott på 600?000 kronor. Detta plus en del andra kostnader som har minskat gör att socialnämnden kan få ett plusresultat på cirka 2,4 miljoner kronor. Men det kan bli ännu bättre.

– Semesterlöneskulden be-räknas också minska, vilket ger ett ytterligare plus, men det vet vi inte förrän i januari, säger ord- föranden i socialnämnden Thomas Lindberg (C).

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons