Annons

Sommarboken lockar till läsning

Biblioteken i Uppvidinge satsar stort på läsningen också den här sommaren. Både vuxna och skolungdomar i alla åldrar har fått erbjudande om att delta i Sommarboken.
Uppvidinge • Publicerad 20 juni 2014

– Vi har informerat om Sommarboken i klasserna på låg- och mellan­stadiet och vi märker ett väldigt stort intresse att vara med. Nästan alla har lånat sina tio böcker redan innan­ de gick på sommarlov, berättar Cecilia Ryman på ­Åseda bibliotek.

I låg- och mellanstadiet ska eleverna läsa tio böcker och skriva om tre av dem. Som present får de var sin bok och deltar också i utlottningen av andra priser. Elever som ska börja sjuan till hösten, de som går på högstadiet eller gymnasiet får också en bok som present om de läser fem böcker och skriver om en av dem.

Annons

Eleverna deltar då också i en utlottning av biobiljetter. För vuxna är kravet att den som deltar ska läsa tre skönlitterära böcker under sommaren plus skriva en recension. Bland dem är det bokpriser som lottas ut.

Hur är intresset bland de vuxna?

– De är väldigt intresserade, många har frågat efter blanketter och vill vara med.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons