Annons

Uppvidinge: Stor vattenläcka i kommunen

En stor vattenläcka har upptäckts i Fröseke, Uppvidinge kommun. Läckan medför stora störningar på ledningsnätet.
Fröseke • Publicerad 5 mars 2018

Vid tolvtiden på måndagsförmiddagen kunde anställda på tekniska avdelningen på Uppvidinge kommun lokalisera läckan.

– Den har kommit upp och visat sig. Det började rinna vatten på asfalten till slut, säger Lars Axelsson från tekniska avdelningen på Uppvidinge kommun.

Annons

Det var på måndagsmorgonen som kommunen fick larm om låga vattennivåer i reservoaren i Fröseke. Arbetet med att försöka lokalisera läckan påbörjades genast och sedan kommunen fick larmet hade det försvunnit mellan tio och elva kubik för mycket vatten i timmen.

– Vår mätare går bara till 12 kubik, sedan vet vi inte hur mycket som försvinner, säger Lars Axelsson.

Hela samhället drabbades av vattenläckan och enligt Lars Axelsson var det endast husen som ligger i närheten av vattenverket som klarade sig. Det var en så kallad ”huvudledning” till vattenverket som hade gått sönder. När Smålandsposten kom i kontakt med tekniska avdelningen hade arbetet med att lokalisera ledningarna precis påbörjats.

– Sedan börjar vi gräva direkt. Det kommer ta några timmar men jag hoppas vi är klara framåt kvällen. Man vet aldrig hur det ser ut när man börjar gräva, säger Lars Axelsson.

Under tiden hänvisades boende i Fröseke till vattenverket där det gick att hämta dricksvatten.

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons