Annons

Tilda kröntes som Lenhovdalucia

Halv storm stoppade inte luciakröningen i Lenhovda under fredagskvällen. Tilda Johansson fick sitt luciasmycke och kunde sedan omgående påbörja uppdraget som officiell lucia.
Uppvidinge • Publicerad 9 december 2011
Luciasföljet posterade sig framför granen i centrum. Grenarna och lucialinnena fladdrade rejält i den hårda vinden.
Luciasföljet posterade sig framför granen i centrum. Grenarna och lucialinnena fladdrade rejält i den hårda vinden.Foto: 
Publiken var rejält klädda för att stå emot snålblåsten.
Publiken var rejält klädda för att stå emot snålblåsten.Foto: 
Årets lucia i Lenhovda heter Tilda Johansson.
Årets lucia i Lenhovda heter Tilda Johansson.Foto: 
Det var Mikael Wigsten som hängde på lucian smycket som köpmannaföreningen skänkt.
Det var Mikael Wigsten som hängde på lucian smycket som köpmannaföreningen skänkt.Foto: 

Ett 50-tal personer hade samlats vid granen i centrum för att ta emot luciaföljet. Normalt sett brukar marschaller vara utplacerade men något sådant var inte att tänka på. Vinden var så kraftig att till och med granen såg ut att vilja ge upp, den böjde sig betänkligt, men lucian och hennes följe stod dessbättre på rätt sida...

Mikael Wigsten, som i höstas utsågs till Årets eldsjäl i Lenhovda, fick nu i sin tur administrera en utnämning, och hängde halsbandet som köpmannaföreningen hade skänkt runt Tilda Johanssons hals. Några korta ord hann han också säga, om lucians betydelse som symbol för det goda.

Annons

Efter några sånger var ceremonin avslutad, och det var dags för lucian att ta sig an sitt första uppdrag; att lussa på Konsum ett stenkast bort.

Det blir också lussande i Åseda och Herråkra för Tilda Johansson med följe. På söndag eftermiddag väntar det rätta luciafirandet i ridhuset, då det är dags för lucian att sitta upp till häst. Som tidigare år är det nämligen Lenhovda Hästsportklubb som står för luciafirandet.

Tilda Johansson är en mycket engagerad medlem i klubben.

– Jag rider nog varje dag, förklarade hon.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons