Annons

Tjuvar undkom patrullerande grannar

Åsedas grannsamverkan var ute och bevakade orten. Trots det lyckades inbrottstjuvar göra inbrott i tre villor samt två lägenheter.
Uppvidinge • Publicerad 2 juli 2012

Natten till söndag bröt sig tjuvar in i fem bostäder i centrala Åseda. De tog sig in genom att ha slagit sönder rutor på bakdörrarna och fick bland annat med sig smycken, kontanter och klockor. Man har även hittat ett vapenskåp i ett skogsparti utanför Åseda, som innehöll vapen och ammunition.

Samhällsföreningen Offensiva Åseda har sedan ett par månader startat upp grannsamverkan i Åseda socknen. Sören Habbe berättar att folk var ute och patrullerade natten till söndag.

Annons

– Vi har ett schema som vi följer. Vi såg ingenting mystiskt som vi kan verifiera, men vi håller ögon på alla fordon vi ser. Man lägger märke till om någon bil kör kvickt genom samhället, säger han.

Runt om i samhället har skyltar satts upp för att illustrera att det finns grannsamverkan. Trots det sker inbrott.

– Visst låter det lite märkligt, men tyvärr är det så. Vi hoppas kunna stävja lite grann, men vi har faktiskt lyckats skrämma iväg folk.

David Alin
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons