1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Uppvidinge: 16-åring försvunnen – polisen ber om hjälp

En 16-årig pojke har varit försvunnen sedan i fredags och nu ber polisen om hjälp.

Polisen skriver i ett meddelande att de har fått in uppgifter om att pojken kan befinna sig i området kring Änghultasjön i Uppvidinge kommun. Pojken är enligt polisen bosatt i Skåne och rapporterades försvunnen från Malmö i fredags.

Polisen har sökt efter pojken under dagen men inte hittat honom och ber nu om allmänhetens hjälp. Man fortsätter även att söka till fots med hundpatruller.

Polisen beskriver honom som cirka 184 centimeter lång med kort ljusbrunt hår. Vid försvinnandet hade han en grön jacka och en stor grå vandringsryggsäck.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Flera polispatruller och hundpatruller letar i ett skogsområde där han enligt uppgifter kan befinna sig.

Pojken är van att röra sig i naturen och har med sig en vandringsryggsäck.

– Även om han beskrivs som kunnig och har utrustning med sig är det lite för låg ålder och lite för dålig terräng och väderförutsättningar för att han ska vara där, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Polisen har inte kunnat söka med helikopter efter pojken på grund av vädret.

Sökandet trappas ner under kvällen eftersom polisen bedömer att det inte föreligger någon omedelbar fara för pojkens liv.

Foto: Johan Nilsson/TT