Annons

Valvagnen tog plats i Åseda

Två partier med inriktning på landsbygdsutveckling men med olika syn på vindkraftsutbyggnaden i kommunen. Det blev en bitvis frän debatt om vindkraften i Smålandspostens valvagn igår i Åseda när kommunalrådet Åke Carlson (C) mötte Lennart Lundahl (LPO).
Uppvidinge • Publicerad 20 augusti 2014
Kerstin och Bo Aspengren stannar upp en stund utanför husvagnen.
Kerstin och Bo Aspengren stannar upp en stund utanför husvagnen.Foto: Dick Kardell
Bertil Jonsson var och kollade läget vid valvagnen.
Bertil Jonsson var och kollade läget vid valvagnen.Foto: Dick Kardell
Utanför valvagnen träffar Smålandspostens Daniel Rydström, Roger Karlsson och Lars Ulvesten från Landsbygdspartiet oberoende i Uppvidinge.
Utanför valvagnen träffar Smålandspostens Daniel Rydström, Roger Karlsson och Lars Ulvesten från Landsbygdspartiet oberoende i Uppvidinge.Foto: Lillian Petrovski

Vid klockan tio på förmiddagen i?går var Smålandspostens husvagn på plats på parkeringen utanför kommunhuset i Åseda. Uppvidingeborna fick möjlighet att ventilera sina synpunkter inför valet. Till en början var det få besökare men när vädret blev bättre kom det också mer folk.

– Det var mycket lyckat, med blåsigt väder utanför husvagnen och stormig debatt inne, säger Daniel Rydström, debattredaktör från Smålandsposten.

Annons

Först på plats att besöka valvagnen var Roger Karlsson och Lars Ulvesten från Landsbygdspartiet oberoende i Uppvidinge.

– Vi har tänkt ha representanter på plats hela dagen för att bemöta andra partier och träffa invånare, säger Lars Ulvesten.

Även Moderaterna var på plats och ställde upp ett bord utanför kommun­huset. Resterande tid under dagen fylldes det på med besökare och när det var tid för debatt stod ett flertal personer utanför husvagnen.

– Jag är mest och kollar läget och jag tycker det är bra att Smålandsposten kommer ut med husvagnen, säger Bertil Jonsson som bor i Åseda. Jag vet inte riktigt vilken som är viktigaste valfrågan för mig, men vindkraften känns aktuell och jag är positiv till utbyggnad av den.

Även Kerstin och Bo Aspengren tog plats utanför husvagnen.

Vilken är den viktigaste valfrågan för er?

– Vi har bra service här och vill behålla den även framöver. Det finns allt vi behöver här i Åseda vilket är viktigt, beskriver Bo Aspengren från Åseda. Kommunikationen till Växjö fungerar bra, men till Kalmar eller Stockholm är det sämre och dit måste man ta bilen, och det är något våra politiker borde tänka på.

I dag har Smålandspostens husvagn rullat vidare till Tingsryd och i morgon är den på plats i Lessebo.

 

Läs mer om debatten i VALvagnen i dagens Smålandsposten.

Dick Kardell
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons