Annons
Nyheter

SD redo att gå till nyval

Kent Ekeroth höll tal i Växjö på söndagen och han säger i en intervju med Smålandsposten att Sverigedemokraterna är beredda att gå till nyval om de blir vågmästare och ingen av blocken vill samarbeta med dem.
Nyheter • Publicerad 27 augusti 2014

Kent Ekeroth är en av de mest högljudda Sverige­demokraterna och han hamnar ofta i blåsväder. Under de senaste åren har det varit mycket fokus på incidenter som skett när han varit ute på krogen. Den mest omtalade är den så kallade järnrörsskandalen. En incident som blev känd efter att han filmat händelsen och att filmen sedan publicerades i flera medier.

Innan Kent Ekeroth äntrade scenen och började tala fick Smålandsposten en pratstund med honom.

Annons

Vilket är de största hoten mot vårt samhälle i framtiden, enligt dig?

– Det är den massiva invandringen som splittrar landet på många olika sätt. Dels är det skadligt ekonomiskt men även socialt och kulturellt blir det enorma påfrestningar för samhället. Med segregation och motsättningar mellan olika grupper och ökad otrygghet.

Vilken är din lösning på det problemet?

– Att föra en ansvarfull­ invandringspolitik och börja med en assimileringspolitik. Det borde vi gjort för länge sedan. Detta är något som kommer att ta lång tid att åtgärda, i och med 30–40 år av misslyckad politik. Men någonstans måste vi börja.

Var ska ni börja?

– Genom att ändra lagarna så klart. Göra det svårare att bli svensk medborgare och att i stället fokusera på att hjälpa folk på plats. Då vi kan hjälpa många, många fler. Om Sverige går ut och säger att vi har en ny policy på detta område kommer dessa invandringströmmar att ändras. Det ser vi i Danmark.

Inget av de två blocken ser ut att få egen majoritet efter valet. Hur ser du på de två alternativen?

– Jag ser oss som Sveriges enda opposition. Hamnar vi i en vågmästarroll efter valet är vi villiga att prata med båda sidor men då måste vi också få gehör för vår hjärtefråga.

Om ni inte får gehör, hur agerar ni då?

– Exakt hur vi kommer att agera får vi se, beroende på hur styrkeförhållandena blir. Men precis som Jimmie Åkesson sagt är vi villiga att fälla en regering om vi inte får gehör.

Annons

Om ni inte får gehör hos något av blocken, hur agerar ni då?

– Det får vi se efter valet. Men vi har inga problem att gå till nyval om det är det som krävs. Vi tror att vi har stöd hos folket. Tittar man på opinionsundersökningarna så ser vi att vi är det parti som har störst stöd när det gäller invandringspolitiken. De borde de andra tänka på.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons