Annons
Nyheter

15 barn gisslan i fransk skola

En beväpnad yngling har tagit 15 barn som gisslan i en grundskola i staden Besançon i Frankrike, uppger polisen.
Nyheter • Publicerad 13 december 2010

Gisslantagaren uppges vara instabil och 17 år gammal, enligt radiostationen France Info. Han tog 20 barn som gisslan, men har släppt fem, enligt polisen.

Polisen har omringat skolan där ynglingen förskansat sig med barnen. Han uppges vara beväpnad med två svärd. Utbildningsminister Luc Chatel sades vara på väg till Besançon, som ligger i östra Frankrike, nära gränsen till Schweiz.

Annons

Han har förskansat sig på en förskola, uppgavs senare. Fler ur gisslan har släppts, men gärningsmannen håller fortfarande fem eller sex barn i åldrar mellan fyra och sex år, uppger borgmästaren i Besançon, Jean-Luis Fousseret.

Enligt Fousseret gick 17-åringen in i skolan och "deklarerade att han ville något", men det förblev oklart exakt vad.

En fransk elitstyrka inom polisen gick strax före lunch in i förskolan där den unge mannen håller fem eller sex barn som gisslan, uppger AFP.

Fyra barn och deras lärare befriades på måndagen efter att ha hållits som gisslan av den svärdbeväpnade tonåringen, rapporterar en AFP-reporter från platsen.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons