Annons
Nyheter

"Gaddafi bombar för att skrämmas"

Libyska stridsflygplan attackerade på fredagen åter mål i östra Libyen. Syftet med flygräderna är att skrämma bort oppositionen som kontrollerar områdena, enligt ledaren Muammar Gaddafis son Saif al-Islam.
Nyheter • Publicerad 4 mars 2011

Ett libyskt stridsflygplan bombade på fredagsmorgonen en militärbas i Ajdabiya i östra Libyen, men utan att träffa den, enligt de frivilliga från rebellsidan som vaktade vapendepån.

- Vi hörde flygplanet, sedan explosioner och marken skakade. De slog ner utanför befästningarna, sade Hassan Faraj.

Annons

En av rebellsidans befälhavare, en avhoppare från Gaddafis armé, sade tidigare i veckan att stridspiloterna kan ha missat med avsikt då de fällt bomber över andra mål för att slippa döda libyska landsmän.

Den strategiskt viktiga hamnstaden Brega attackerades på torsdagen för andra dagen i rad i syfte att skrämma bort oppositionen sade enligt Saif al-Islam.

– Det finns ingen stad där, staden Brega ligger kilometer därifrån. Jag talar om hamnen, bara oljeraffinaderiet där, sade han och försäkrade att regimen gör allt för att förhindra att hamnen faller i motståndarnas händer, eftersom all olja från Libyen exporteras den vägen.

Uppgifter gick i sär på fredagen om huruvida bombningarna mot Brega återupptagits på fredagen.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons