Annons
Nyheter

Planerade bombdåd mot centralbank

En bangladeshisk medborgare har gripits i USA, misstänkt för att ha planerat ett bombattentat. Mannen ska ha velat spränga en bomb vid ett av centralbanken Federal Reserves kontor i New York.
Nyheter • Publicerad 18 oktober 2012

Men bomben var inte riktig; det var polisen som hade försett mannen med den.

Enligt den federala polisen FBI har mannen anknytning till terrornätverket al-Qaida.

Annons

Den 21-årige Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis greps på onsdagen på Manhattan sedan han försökt detonera vad han trodde var en riktig 453 kilo tung bomb vid den amerikanska centralbankens kontor. Nafis utgjorde dock aldrig någon fara för allmänheten. Bomben var i själva verket bara en attrapp som Nafis fått av dem han trodde var hans allierade, men som i själva verket var en FBI-källa och en FBI-agent.

Nafis kom till USA i januari 2012 i syfte att utföra en terrorattack på amerikanskt territorium, enligt den federala åklagarmyndigheten i Brooklyn. Han står nu anklagad för försök till användning av massförstörelsevapen samt försök att bistå al-Qaida.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons