Annons
Nyheter

Polis vid hustruns hus

Fredspristagarens hustru Liu Xia hindrades efter prisbeskedet att tala med de journalister som samlats utanför hennes bostad i Peking, omtalar norska nyhetsbyrån NTB.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2010

Hon bor i ett stort hyreshus och vakter var på fredagen utplacerade utanför byggnaden. Skyltar utanför kungjorde också att intervjuförbud förelåg på platsen.

– Journalisterna knuffas över åt ena sidan medan polisen tar bilder av dem, rapporterade norska tidningen Dagbladets utsända.

Annons

NRK-reportern Anders Magnus sade sig ha hört uppgifter om att hustrun skulle ha informerats om att hon inte kommer att tillåtas gå ut.

– Vi väntar ändå och hoppas att hon ska komma ut, tillade han.

Efter en stund fick AFP ändå kontakt med Liu Xia på telefon.

– Jag är så begeistrad, så begeistrad, jag vet inte vad jag ska säga, sade fredspristagarens hustru.

– Jag vill tacka alla som stödjer Liu Xiaobo. Jag vill tacka Nobelkommittén, (de tidigare pristagarna) Vaclav Havel och Dalai lama samt alla människor som stött Liu Xiaobo, fortsatte hon, och vädjade till regimen att släppa maken.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons