Annons
Nyheter

Terrormisstänkt gripen i Washington

En man har gripits i USA:s huvudstad Washington DC, misstänkt för att ha planerat terrordåd mot stadens tunnelbanesystem.
Nyheter • Publicerad 27 oktober 2010

Vita huset säger att federal polis har haft mannen under uppsikt och att det inte fanns fara för allmänheten.

Den 34-årige mannen med pakistanskt ursprung greps på onsdagen av federal polis. Misstankarna bygger på att mannen har kartlagt och fotograferat flera stationer i staden. Han uppges även ha kontakter med terrornätverket al-Qaida.

Annons

– Ha anklagas för att ha planerat att utföra bombdåd mot vårt transportsystem tillsammans med andra personer som han trodde var terrorister. Koordinerade insatser från polismyndigheter och underrättelsetjänster kunde stoppa dessa planer, sade David Kris på det amerikanska justitiedepartementet antiterrorismenhet.

En talesperson för Vita huset sade att allmänheten inte hade varit i fara, att säkerhetstjänster "hade följt fallet noggrant från början" och att president Barack Obama hade informerats inför gripandet.

– Allmänheten utsattes inte för några risker vid något tillfälle, sade talesmannen Robert Gibbs.

Den gripne, som är född i Pakistan men bor i delstaten Virginia, där han ställs inför en häktningsdomare.

Washington (TT-AFP)

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons