Annons

130 lägenheter planeras på stationsområdet

Drygt 130 lägenheter planeras att byggas på en del av stationsområdet i Växjö. Ambitionen är att skapa bostadsrätter som riktar sig till yngre förstagångsköpare.
Växjö • Publicerad 21 december 2013
Foto: Kenneth Gehrman

Det är HSB Sydost som har köpt en del av stationsområdet i korsningen Liedbergsgatan/Södra Järnvägsgatan, och nu planerar att bygga omkring 130 bostadsrättslägenheter. Projektet utvecklas tillsammans med tidigare fastighetsägaren Peab, och förhoppningen är att det ska påbörjas under näst år.

Tanken är att skapa tre till fyra flerbostadshus, byggda kring en innergård.

Annons

– Det är mycket att ta hänsyn till i det här området, vi har järnvägen på ena sidan och en gata på andra sidan. Vi har inte ritat så mycket på det än, men möjligheten till att bygga fyra hus finns. Sen om det blir det eller om det blir tre, det vet vi inte i dag, säger Carita Schönbaum, affärsområdeschef på HSB Sydost.

I åtminstone den inledande etappen kommer man att inrikta sig på att skapa företrädesvis mindre lägenheter; ettor, tvåor och möjligen ytsnåla treor. Allt för att locka yngre intresserade förstagångsköpare.

- Vi ser det som oerhört angeläget att försöka skapa bostäder för den här gruppen. De har det ganska svårt på bostadsmarknaden, och speciellt att hitta något i nyproduktion. Sen handlar det förstås också om hur marknaden ser ut, hur efterfrågan ser ut, säger Carita Schönbaum.

Vad kan priserna för de här bostadsrätterna hamna på?

– Det är alldeles för tidigt att sia om det i dag.

Lyckas man komma i gång med projektet under nästa år är det möjligt med inflyttning i en första etapp under början av 2016.

Andreas Westergren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons