Annons

140 medlemmar jobbar ideellt med scenbygget

Mellan 100 000 och 200 000 kronor tjänar Hovshaga AIF då föreningens medlemmar ideellt jobbar med scenbygge och som vakter i Vida arena. – Jag har tillförsikt till att vi fixar det, säger Torbjörn Axelsson.
Växjö • Publicerad 31 januari 2012
De pengar Hovshaga AIF får för insatserna under Melodifestivalen går till ledarutbildning och att utveckla föreningen berättar ordförande Torbjörn Axelsson. Foto: Per-Erik Sandebäck
De pengar Hovshaga AIF får för insatserna under Melodifestivalen går till ledarutbildning och att utveckla föreningen berättar ordförande Torbjörn Axelsson. Foto: Per-Erik SandebäckFoto: 

Omkring 140 av föreningens 1300 medlemmar jobbar i veckan för att dra in pengar till föreningskassan. Delar av medlemmarna började redan i söndags hjälpa till med scenbygget inför Melodifestivalens första deltävling i helgen.

- Det krävs en hel del folk för att få ihop passen, men det har i princip löst sig. Det saknas några personer som kan hjälpa till med att riva scenen, säger föreningens ordförande Torbjörn Axelsson.

Annons

Själv har han, liksom några andra föreningsmedlemmar, tagit semester hela veckan.

-Man kanske är nördig, men det är roligt och vara med. Föreningslivet bygger på ideella krafter, det här är en viktig inkomst för föreningen, säger Torbjörn Axelsson.

Hovshaga AIF omsatte i fjol tre miljoner kronor och inkomsten från festivalen är viktig. Beroende på hur föreningen sköter arbetet i arenan blir inkomsten mellan 100 000 och 200 000 kronor enligt Torbjörn Axelsson. Pengarna ska användas till utbildning av ledare och till att utveckla förening och anläggningarna.

Förutom att vara hantlangare vid scenbygget är Haifarna även vakter av olika slag.

-Den stora grejen är när allt är slut. Vi kastar oss på rivningen då lamporna slocknat och håller på natten mot söndagen, säger Torbjörn Axelsson.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons