Annons

21-årig man begärs häktad för mordförsök

21-åringen som misstänks för knivöverfallet vid Resecentrum i Växjö ska begäras häktad. Det har åklagare Marcus Sjöstrand beslutat och häktningsförhandlingen kommer med all sannolikhet att hållas under torsdagen.
Växjö • Publicerad 19 januari 2012

– Jag kommer begära att förhandlingen hålls bakom stängda dörrar, säger Marcus Sjöstrand som anser att mannen bör häktas för mordförsök.

– Vi har hört en hel del vittnen och fått en bra bild över händelseförloppet. Bitarna har fallit på plats och utredningen pågår för fullt.

Annons

Åklagaren vill av utredningsskäl inte kommentera om polisen hittat kniven som användes vid överfallet. Klart är dock att polisen direkt efter överfallet beslagtog offrets jacka som han drog av sig vid brottsplatsen.

– Den tekniska undersökningen pågår, mer än så vill jag inte säga.

Knivöverfallet inträffade strax före klockan halv nio på måndagsförmiddagen. Det var då 21-åringen efter en högljudd ordväxling misstänks ha knivhuggit en 19-åring i ryggen vid upprepade tillfällen.

De båda inblandade känner till varandra sedan tidigare. Det finns en polisanmälan om att den nu misstänkte vid ett tidigare tillfälle har utsatts för våld av 19-åringen. Även den utredningen kan komma att ingå i den aktuella förundersökningen om försök till mord.

Brottsrubriceringen kan komma att mildras till dråpförsök eller grov misshandel. 19-åringens skador var betydligt lindrigare än vad som inledningsvis meddelades från Växjö lasarett. Skadorna bedömdes först som allvarliga, men det visade sig att knivsticken inte träffat några vitala delar och 19-åringen kunde redan under tisdagen lämna lasarettet.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons