Annons

22-årig kvinna döms till fängelse

En 22-årig kvinna är huvudperson i den narkotikahärva som Kronobergspolisen avslöjade tidigare i år. I går dömdes hon till ett års fängelse.
Växjö • Publicerad 19 augusti 2010

Historien rullades upp under våren och sommaren. Den unga kvinnan greps första gången i mars. Då beslagtog polisen 250 gram cannabis. I slutet av juni ertappades hon på nytt. Den här gången med ett halvkilo cannabis.

Och i går fick hon sitt straff. Växjö tingsrätt gick till stor del på åklagarens linje och dömde 22-åringen till ett års fängelse.

Annons

Via analys av hennes internetkonversationer och telefonlistor har utredarna dessutom kunnat kartlägga delar av kvinnans narkotikaförsäljning och i det svepet följde ytterligare tre personer med. Även de dömdes i går: 80 timmars samhällstjänst med skyddstillsyn för två av dem och dagsböter för den tredje.

I det sistnämnda fallet hittade polisen en cannabisodling i mannens lägenhet. Det rörde sig dock om cannabissjälkar med så låg halt av den aktiva substansen THC, att det hela bedömdes som ett ringa narkotikabrott.

Simon Bynert
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons