Annons

25-åring onanerade bakom två anställda i Växjöbutik

Utan att de butiksanställda kvinnorna märkte någonting ställde sig en 25-årig man tätt bakom dem – och onanerade.
En väktare såg vad mannen höll på med och fångade allt på film.
Växjö • Publicerad 5 juni 2014

– Jag minns inte vad jag gjorde med handen i byxorna, är mannens egna ord i polisförhör.

I nästa vecka hålls rätte­gången mot 25-åringen som åtalats för två fall av sexuellt ofredande mot butiksanställda i centrala Växjö.

Annons

Väktaren som filmade incidenten känner till mannen sedan förra sommaren. Då hade han setts stå nära unga tjejer i butiker i Linnégallerian och låtsats prata i telefon. Väktaren säger sig vara säker på att mannen samtidigt onanerade.

Mannen identifierades och händelsen polis­anmäldes, men lades ned i brist på bevis. Polisen sa till väktaren att det var synd att hon inte filmade mannen.

Efter det har väktaren flera gånger sett mannen i olika butiker i Växjö.

– Även vid de tillfällena har han gått med telefonen mot örat, men jag har aldrig sett honom prata, har väktaren berättat för polisen.

När väktaren den 7 november förra året åter upptäckte mannen beslutade hon sig för att följa efter. När mannen började onanera bakom ett butiksbiträde som packade upp varor filmade väktaren mannens förehavanden med mobiltelefonen.

– Han höll hela tiden telefonen mot vänsterörat och handen rörde sig i byxorna, är väktarens egna ord i polisförhör.

Det utsatta butiksbiträdet såg inte vad mannen gjorde och har i efterhand sagt att hon trodde att mannen tittade på varorna.

Någon vecka senare var det dags igen i samma butik. Den gången var det butikschefen som upptäckte 25-åringen när han onanerade bakom en annan anställd.

Väktarens filmsekvenser är nu viktigt bevismaterial mot mannen som förnekar att han onanerat vid något av de aktuella tillfällena. Inledningsvis nekade mannen till att det överhuvudtaget var han som syntes på filmerna.

Han höll hela tiden telefonen mot vänsterörat och handen rörde sig i byxorna.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons