Annons

36-åring mordmisstänkt

Den 17-åriga flickans föräldrar anmälde henne saknad i torsdags. Några timmar och en massiv polisinsats senare hittades hon död i ett skogsområde utanför Lindshammar.
Växjö • Publicerad 21 augusti 2010
skogsområde Platsen där den 17-åriga flickan hittades. Fo foto: filip sjöfors
skogsområde Platsen där den 17-åriga flickan hittades. Fo foto: filip sjöforsFoto: Filip Sjöfors
Platsen där den 17-åriga flickan hittades.
Platsen där den 17-åriga flickan hittades.Foto: Filip Sjöfors
? Det var vad vi kallar ett polistaktiskt gripande, vilket innebär visst bruk av våld. Men den misstänkte kom inte till skada, sa Robert Loeffel på Kronobergspolisen.
? Det var vad vi kallar ett polistaktiskt gripande, vilket innebär visst bruk av våld. Men den misstänkte kom inte till skada, sa Robert Loeffel på Kronobergspolisen.Foto: 

Under torsdagskvällen kom flera tips som indikerade att flickans liv var i fara och klockan 18.30 inleddes en omfattande insats där tre polismyndigheter deltog i sökandet. Hund- och fotpatruller samt helikoptrar med värmekameror.

Polisen arbetade under flera timmar med utgångspunkten att flickan, som är hemmahörande i Blekinge län, fortfarande var i livet och personal från ytterligare två län var på väg för att hjälpa till. Men de hann inte fram.

Annons

– Det var en hundpatrull från Kronoberg som hittade henne i ett skogsparti några kilometer utanför Lindshammar. Hon var redan död, säger Robert Loeffel på Kronobergspolisen.

Då hade klockan just passerat midnatt och den 36-åring som misstänks ha mördat flickan satt frihetsberövad sedan flera timmar tillbaka. Han greps redan vid 19.30-tiden i Gäddemåla, ungefär fyra mil från fyndplatsen.

– Det var vad vi kallar ett polistaktiskt gripande, vilket innebär visst bruk av våld. Men den misstänkte kom inte till skada, säger Robert Loeffel.

Det tekniska utredningsarbetet koncentreras nu kring de två platser som spärrats av: området där flickans kropp hittades och en fastighet i det lilla samhället Norrhult.

– Dessutom genomför vi en mängd förhör och vill gärna att folk hör av sig med tips och vittnesuppgifter, säger Robert Loeffel.

Polisen är i övrigt förtegen vad gäller de exakta omständigheterna kring det tragiska dödsfallet. Den 36-årige mannen och flickan är inte släkt, men mycket mer än så avslöjas inte om deras eventuella bekantskap. Frågor om motiv och dödsorsak besvaras över huvud taget inte.

– Vi har en arbetshypotes, men avslöjar inte allt vi vet, säger Robert Loeffel.

Senast på måndag kommer vice chefsåklagaren Yvonne Rudinsson begära 36-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

36-åringen, som inte är känd av polisen sedan tidigare, har i de inledande förhören nekat till brott.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons