Annons

37-åring tafsade på grannflickan

När den 37-årige mannen ofredade en 15-årig grannflicka sexuellt fick Växjöfamiljernas vänskap ett abrupt slut.
Sexbrottet kostar mannen 22 000 kronor i bland annat böter och skadestånd.
Växjö • Publicerad 6 oktober 2010

Under rättegången berättade flickan att hon den aktuella dagen skulle cykla till skolan. Men plötsligt kom grannen fram och gav henne en hård kram och bad henne komma in i huset.

Flickan beskrev sin rädsla när grannen dessutom lyfte upp henne i famnen och pussade henne på såväl munnen som pannan. Han tafsade dessutom på 15-åringen.

Annons

Redan samma dag berättade flickan vad grannen utsatt henne för. Men själv har mannen hela tiden hävdat att allt var rent vänskapligt – grannar emellan.

Tingsrätten framhåller i domen att 37-åringens handlande var sexuellt inriktat och dömer honom till 80 dagsböter, vilket i hans fall innebär 8 000 kronor.

Mannen skall även betala lika mycket i skadestånd och dessutom själv stå för större delen av försvarsadvokatens kostnad.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons