Annons

62-åring åtalas för hot med luftgevär

Nu åtalas den 62-årige mannen som i Sjöparken i Alvesta misstänks ha hotat tre barn med ett luftgevär. Enligt åtalet för olaga hot lyfte mannen geväret och skrek åt barnen.
Växjö • Publicerad 20 december 2011

I polisförhör har 62-åringen förnekat brott. Mannen har på heder och samvete bedyrat att han inte siktat mot barnen som är i åldrarna fem till nio år.

– Jag kan förstå att de blev rädda när jag svor åt dem, sa mannen i det sista förhöret.

Annons

Händelsen som fått rättsligt efterspel inträffade en kväll i mitten av juni i Sjöparken. Barnen spelade fotboll och enligt 62-åringen kastade de även sten mot några änder.

–   Jag är ofta ute och matar fåglarna, det är det jag lever för. Jag blev så arg när jag såg barnen kasta sten och jag bad dem dra åt helvete, har mannen tidigare berättat för Smålandsposten.

62-åringen har tillstått att han har ett ”jädra humör”, men att luftgeväret använts till att tidigare under dagen skjuta ett par vattenråttor. Enda möjligheten att barnen skulle ha sett luftgeväret var om de tittade när han under kvällen bar in vapnet i sin fastighet, är 62-åringens förklaring. Däremot har mannen påstått att han hade verktyg i händerna när han svor åt barnen.

De tre drabbade barnen har för polisen berättat att mannen hotade dem med luftgeväret. Under den kommande rättegången i Växjö tingsrätt ska de sju videoinspelade förhören med barnen visas för att styrka brottet.

Dessutom ska en polis vittna om hur 62-åringen uppträdde efter händelsen och var luftgeväret hittades. Polisen beslagtog sammanlagt två luftgevär hos mannen och åklagaren begär att båda vapnen förverkas.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons