Annons

74-årig man livshotande skadad

En 74-årig man vårdas för livshotande skador efter en trafikolycka i fredags. Mannen blev påkörd av en bilist på ett övergångsställe utanför Katedralskolan i Växjö.
Växjö • Publicerad 25 februari 2012
Trafikolycka Vid en trafikolycka på Fagrabäcksvägen i Växjö ådrog sig en 74-årig man livshotande skador när han blev påkörd på ett övergångsställe.Foto: Johanna Ursjö

Enligt en bulletin från Växjö lasarett under lördagen är mannens skador livshotande. Han vårdas på intensivvårdsavdelningen på lasarettet.

Den svåra trafikolyckan inträffade vid 13-tiden på fredagseftermiddagen på Fagrabäcksvägen i Växjö. En person blev vittne till olyckan och har berättat för polisen att 74-åringen kom gående söder ifrån på övergångsstället i riktning mot Katedralskolan.

Annons

– När mannen hunnit ut strax innan mitten på övergångsstället blev han påkörd av bilisten som kom ifrån väster. Bilisten var nykter, hade körkort och allt var i sin ordning med bilen, säger Carl-Gustaf Rask, inre befäl vid Kronobergspolisen.

– Enligt vittnet körde bilisten i normal hastighet, inte alls anmärkningsvärt fort. Trafikpolisen ska börja arbeta med det här ärendet på måndag.

Bilisten har själv sagt att han inte såg mannen förrän olyckan var ett faktum, då den gående åkte upp i vindrutan. 74-åringen åkte med bilen en kort sträcka innan han ramlade i gatan vid inbromsningen.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons