Annons

85 anställda får lämna Volvo i Braås

Hösten på Volvo Construction Equipment är alltid tuffare än våren försäljningsmässigt. I Braås möter företaget den kommande nedgången med att avsluta anställningarna för 85 visstids- och bemanningsanställda inför semestern.
Växjö • Publicerad 18 juli 2012

I fredags jobbade många sin dag sista på Volvo Construction Equipments fabriker i Bråas. 45 visstidsanställda och 40 bemanningsanställda fick inte sina anställningar förlängda, men slutet har varit känt länge.

– Det är många visstidsanställningar hos oss, vilket är taskigt eftersom de aldrig får fast, utan får hanka sig runt på olika anställningar, säger Per-Lennarth Björn, facklig ordförande för IF Metall på Volvo Braås.

Annons

Han berättar att fack och anställda kände till situationen sedan långt innan jul och uppger att den tuffa hösten lett till en minskning av produktionstakten med 25 procent. Avgångarna ser han därför som ”ett nödvändigt ont”.

– Vi kan inte gå med överanställningar, men det här är ändå jobbigt som tusan, säger Per-Lennarth Björn.

Under året har 75 av drygt 900 anställda i Braås fått tillsvidareanställning. Platschefen Jörgen Sjöstrand påpekar också att bemanningen har ökat sedan krisen 2009, då 650 jobbade på arbetsplatsen.

– Man hoppas att det ständigt ska gå upp, men så ser inte branschen ut. Det går upp och ner i en normal cykel och det har varit ett normalt år i jämförelse med efter kraschen hösten 2008. Man ska inte dra paralleller till då. Det här handlar om en säsongsanpassning och inte en kraftig konjukturförändring, säger Jörgen Sjöstrand.

Sedan februari har det varit klart att anställda ska få lämna jobbet till sommaren. En justering av produktionstakten har genomförts, men hur stor vill Jörgen Sjöstrand inte bekräfta.

– Vi har haft en arbetstopp under förra hösten och våren. Nu justerar vi vår produktionstakt efter den efterfrågan som finns. Vi säljer mer på våren än på hösten, våra kunder startar sin projekt på våren och det är då efterfrågan finns, säger Jörgen Sjöstrand.

Bland de som fick lämna 2009, återanställdes en del några år senare. Något han hoppas ska kunna ske igen.

– Självklart känns det tråkigt att kompetenta medarbetare lämnar oss. Men vi har har varit tydliga med de förutsättningar som gäller för anställningarna. Det är ett sätt att hantera de variationer som finns i vår produktion.

Calle Berglund
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons