Annons

Aga flyktar inte så lätt från Växjö - blir kvar ett år till

Gasföretaget AGA blir kvar minst ett år till på Arabygatan. Flytten till Enköping försenas – bygget av ny anläggning drar ut på tiden. Anders Öhmans APP är intresserade av att köpa tomten.
Växjö • Publicerad 14 augusti 2017
Foto: David Elg
Foto: David Elg

Under 2017 skulle AGA Gas i Växjö slå igen anläggningen och flytta verksamheten till Enköping där koncernen ville koncentrera påfyllningen av gas i en helautomatiserad nybyggd anläggning.

Men flytten har dragit ut på tiden.

Annons

– Det har varit en långdragen process med tillståndsansökningar och annat som gjort att det blivit lite försenat, säger Sonny Knekthage, platschef för AGA Gas i Växjö.

Dessutom bedöms anläggningen i Växjö med fyllning av flaskgas både för industriellt bruk och livsmedelsgaser vara viktig och eftersom man servar södra Sverige behåller AGA Gas verksamheten i gång här så länge man kan.

– Det senaste beskedet vi har är att flytten blir av under första kvartalet 2019, men det anges fortfarande i kvartal så något exakt datum är inte satt.

De dryga 20-talet anställda i Växjö har alla fått erbjudande om att följa med till Enköping men hur det blir i slutändan är inte klart.

– Vi har haft några som slutat redan i förväg hos oss men AGA ser gärna att så många som möjligt följer med. Det är en ganska speciell kompetens vi har bland de anställda här, säger Sonny Knekthage.

Själva fastigheten på 16 000 kvadratmetet på Arabygatan har tilldragit sig rejält intresse från flera bolag och exploatörer. Ett av dem är fastighetsbolaget APP med ordförande Anders Öhman i spetsen.

Från AGA:s tomt är det bara ett stenkast till APP:s flaggskeppsbygge Icon.

– Vi är en av några stycken som tävlar om den, den ligger bra till för oss men den ligger bra till för många, säger Anders Öhman som inte vill avslöja vad APP har för planer om affären skulle gå i lås.

Ett besked om den saken räknar han i så fall med inom kort.

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons