Annons

Äganderätter blev bostadsrätter – nu startar bolaget försäljningen

Bolag bygger nya sjönära bostadsrätter i Växjö.
Växjö • Publicerad 20 november 2020
Så här ska de nya bostadsrättshusen i Brf Furutå på Torparängen se ut.
Så här ska de nya bostadsrättshusen i Brf Furutå på Torparängen se ut.Foto: Bild: Derome

Snart är det säljstart för Brf Furutå på Torparängen vid Södra Bergundasjön. Det handlar om tolv nyckelfärdiga friliggande trävillor i bostadsrättsform.

–Från början var det tänkt att Furutå skulle bestå av äganderätter, men nu har vi gjort om projektet till bostadsrättsform. Vi hoppas att det ska passa en bredare målgrupp, säger Madeleine Carlsson hos byggherren Derome i ett pressmeddelande.

Annons

Villorna är på runt 140 kvadratmeter och byggda i tre plan med takterrass. Det finns också en trädgårdsplätt på cirka 200 kvadratmeter. Priset ligger på mellan 3,3 och 3,6 miljoner kronor och avgiften är på knappt 5 000 kronor i månaden.

Hittills har två av husen uppförts, bland annat ett visningshus. Inflyttning är planerad till mellan februari 2021 - juli 2022.

Förhoppningen hos bolaget är att de första köparna kommer att kunna flytta in framåt våren. Fler hus kommer sedan att byggas efter hand.

Stefan FehrmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons