Annons

Ambassadörer – för Växjös bästa

De är kända för vitt skiljda saker men har en sak gemenskap; de är engagerade för Växjös bästa.
De går under den inofficiella benämningen växjöambassadörer, och ses en gång per år och ger Växjös ris och ros ur deras perspektiv.
Växjö • Publicerad 27 december 2010
Operasångerskan Lena Nordin och Tommy Svensson.
Operasångerskan Lena Nordin och Tommy Svensson.Foto: Alexander Mahmoud
Mie Jerbeck, journalist och före detta chef för Radio Malmöhus, tycker att Växjö syns och hörs allt mer utanför sina gränser.
Mie Jerbeck, journalist och före detta chef för Radio Malmöhus, tycker att Växjö syns och hörs allt mer utanför sina gränser.Foto: Alexander Mahmoud
Lena Nordin, Tommy Svensson och Charlotte Svanberg (S), talade bland annat om den nya arenastaden i Växjö som de menar är en förutsättning för Östers fortlevnad.
Lena Nordin, Tommy Svensson och Charlotte Svanberg (S), talade bland annat om den nya arenastaden i Växjö som de menar är en förutsättning för Östers fortlevnad.Foto: Alexander Mahmoud
Lisa Syrén (till vänster), och Birgitta Johansson-Hedberg anser båda att Växjö är inne i en väldigt spännande fas.
Lisa Syrén (till vänster), och Birgitta Johansson-Hedberg anser båda att Växjö är inne i en väldigt spännande fas.Foto: Alexander Mahmoud

– Det rockar ju om Växjö! Det växer åt alla håll, men det gäller att inte tappa något ben, säger Lisa Syrén om den generella uppfattningen som hon har om Växjö. Det sammanfattar också ganska bra bilden de flesta i rummet hade av kommunen. Glada över de stora dragen och några varningsflaggor för mindre saker.

Av totalt sexton var det fem av ambassadörerna som sågs över en lunch på restaurangen PM & vänner. Där var Mie Jernbeck (journalist), Lisa Syrén (välkänd radiopratare), Tommy Svensson (före detta fotbollstränare), Lena Nordin (operasångerska) och Birgitta Johansson Hedberg (styrelseproffs).

Annons

Universitetet och planerna på arenastaden var de två största samtalsämnena. Tommy Svensson var glad över den breda satsningen på elit och amatör, samtidigt som Lena Nordin ville varna för att inte bli för stolta över sig själva utan ha ett öppet sinne mot sin omgivning.

Birgitta Johansson-Hedberg tyckte att man kunde göra större ansträngningar för universitetets finansiering, då mer pengar från näringslivet kan ge fler duktiga forskare.

– Det finns en spänst i Växjö, tyckte Mie Jernbeck som menar att växjöborna har all rätt att känna sig stolta över sin kommun.

Enligt Thomas Karlsson, näringslivschef i Växjö, bidrar ambassadörerna med värdefull input och stort kontaktnät till kommunen. Han menar också att Växjö har sina ambassadörer att tacka för flera företagsetableringar och hjälp med större evenemang.

Med i samtalet var också kommunalråden Charlotte Svanberg (S) och Gunnar Elm (C).

Max Jedeur-Palmgren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons