Annons

Anklagas för människosmuggling

En 37-årig man, boende i Växjö kommun, misstänks för människosmuggling. Mannen förhördes i dagarna av Kronobergspolisen och fick då möjlighet att lämna sin version av händelsen.
Växjö • Publicerad 19 februari 2014

Den påstådda människosmugglingen inträffade i slutet av oktober i Österrike. Hur många personer som ska ha ingått i smugglingen har inte offentliggjorts.

Polisutredningen är sekretessbelagd, men enligt uppgift hölls polisförhöret på begäran av åklagare i Österrike som leder förundersökningen mot mannen. 37-åringen begärde inför förhöret i Växjö att få en offentlig försvarare vid sin sida och tingsrätten utsåg advokat Zackarias Hallenkrantz.

Annons

Smålandsposten har förgäves sökt åklagare Magnus Ramebäck vid den internationella åklagarkammaren i Malmö för en kommentar. Det är han som handlägger ärendet i Sverige och har verkställt begäran om internationell rättslig hjälp i brottmålet från den österrikiska åklagarmyndigheten i Feldkirch.

Den misstänkte 37-åringen är inte tidigare dömd för den här typen av brottslighet, men döms mannen för människosmuggling riskerar han fängelse. Han har under årens lopp drivit olika företag och är för närvarande styrelseledamot i ett bolag inom hälso- och sjukvårdssektorn.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons