Annons

Anmälde sexbrott – anklagas för bluff

Under semesterresan i Alanya anmälde den nu 22-åriga Växjökvinnan en tillfällig bekantskap för sexbrott. Men kvinnan misstänks ha ljugit.
Inom kort skall hon höras på nytt i Växjö tingsrätt innan rättegången i Turkiet avslutas.
Växjö • Publicerad 22 mars 2011

Smålandsposten skrev om fallet i juni förra året sedan kvinnan åtalats vid turkisk domstol. Brottet kan jämföras med falsk tillvitelse.

Solsemestern som fått rättsligt efterspel tillbringade kvinnan för några år sedan i Alanya. På ett av stadens många diskotek träffade hon en 18 år äldre man från orten.

Annons

Mannen har berättat att de under natten, efter att ha roat sig i hotellets bar, gick ned till stranden och pussades innan han följde kvinnan till hennes hotellrum. Därefter skall mannen enligt egen uppgift ha gått tillbaka till sina vänner på diskoteket.

Senare anmälde Växjö-kvinnan att mannen utsatt henne för sex- övergrepp, vilket han hela tiden förnekat. Polisen hittade visserligen sperma på kvinnans kläder – men dna-provet visade att det kom från en annan man.

Sexbrottsutredningen lades ned och i stället åtalades kvinnan för att ha bluffat. På begäran av turkisk domstol fick hon i juli förra året lämna sin version genom bevisupptagning i Växjö tingsrätt. Kvinnan förnekade att hon skulle ha ljugit i anmälan till den lokala polisen i Alanya.

Nyligen återkom Turkiets justitieministerium med begäran om att kvinnan skall få en ny möjlighet att berätta om inställningen till brottsmisstanken innan domen avkunnas.

När förhandlingen sker i Växjö är inte bestämt. Enligt turkisk lag bedöms brottet som kvinnan misstänks för som mycket allvarligt.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons