Annons

Arenastaden redo att ta nästa steg

Växjö kommun vill utveckla Arenastaden ytterligare.
Fler arenor, bostäder och gymnasieskola finns med när Vision Arenastaden nu presenteras.
Växjö • Publicerad 31 december 2013

Visionen innehåller mål och tankar om hur Arenastaden ska kunna utvecklas ytterligare i framtiden. Det har tagits fram av Växjö kommun genom diskussioner med flertalet intressenter i området, bland annat idrottsklubbarna om hur ytterligare byggnader kan stärka områdets karaktär som idrottsligt landmärke.

– I Vision Arenastaden tar vi fasta på en övergripande planering för hela området och hur det samspelar med sin omgivning, säger kommunalråd Per Schöldberg (C).

Annons

Flera av tankarna i dokumentet har varit uppe till diskussion tidigare, till exempel skrev Smålandsposten nyligen om intresset för att bygga bostäder i det sydvästra hörnet av området, även hotellplaner vid Vida arena och en möjlig utbyggnad av Idrottshuset har varit uppe förut.

Området har delats in i olika delområden som dedikerats för olika användning. Tanken är att eventuella utbyggnader skall kunna ske etappvis. I programmet ingår både byggen på i dag oanvända ytor men även att till exempel riva curlinghallen eller västra läktaren på Värendsvallen, för att istället bygga nya anläggningar.

Om alla tankar blir verklighet skulle det innebära kompletterande idrottsarenor för ett antal sporter, omkring 400 lägenheter, ett nytt gymnasium och runt 12 000 kvadratmeter för affärsverksamheter, hotell och kontor.

– Översiktsplanen möjliggör en öppen och inbjudande miljö och vi ser stora möjligheter för bostäder och annan verksamhet inom området. Men, och det är viktigt, inom Arenastaden ska idrotten stå i centrum, säger Per Schöldberg.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons