Annons

Åtal läggs ned för påstådd yxattack

Polisutredningen läggs ned mot Växjöbon som anklagats för att ha hotat en taxichaufför med yxa under nyårsnatten.
Bevisen mot 24-åringen anses inte räcka för en fällande dom.
Växjö • Publicerad 24 mars 2011

"Ytterligare utredning kan inte antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt", skriver åklagare Patrik Holgersson i nedläggningsbeslutet.

Händelsen inträffade när en taxiresa till Teleborg just avslutats under nyårsnatten. Enligt anmälan vägrade kunderna betala och det var då som 24-åringen misstänktes ha plockat fram en yxa och gjort utfall mot chauffören.

Annons

I mitten av februari anhölls och häktades 24-åringen på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel alternativt försök till grov misshandel. Efter några veckor i häkte släpptes han.

I förhör berättade 24-åringen att han tillsammans med två bekanta var på väg hem efter en fest i Araby. Mannen hade bara 170 kronor i fickan och lämnade pengarna även om han visste att taxiresan skulle kosta mer.

24-åringen har sagt att en av hans oidentifierade bekanta tog strypgrepp på taxichauffören under tumultet. På en av sedlarna hittades 24-åringens fingeravtryck, men enligt mannen högg ingen av resenärerna mot chauffören.

– Jag var otrevlig mot taxichauffören men har inte hotat eller misshandlat honom.

Brottsmisstanken efter taxibråket läggs ned, men 24-åringen åtalas för andra brott. Det handlar om häleri av en moped, värd 11 000 kronor, och narkotikabrott. Samtidigt åtalas även en 25-åring för narkotikabrott efter att ha köpt hasch av kamraten som är en bekant från högstadieåren.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons