Annons

Åter vinylplattor i Uffes källare

Ost och kött har sålts i Uffes källare de senaste åren. Nu har Bondens butik och Joels ost flyttat verksamheten längre upp på Sandgärdsgatan. Då tar vinylen åter plats i den för många klassiska lokalen i hörnet av Linnégatan/Sandgärdsgatan.
Växjö • Publicerad 11 september 2020

Nu pågår ett arbete att göra lokalen duglig för att åter sälja skivor. Flytten går från en närbelägen lokal med ingång från innergården i samma fastighet.

– Vi räknar med att öppna i oktober. Den 2 oktober enligt planen. Men det är bäst att inte lova för mycket, säger Åskar Lilja som jobbar på skivbutiken Rundgång och kan intyga att arbetet med flytten hittills flyter på som det ska.

Annons

Historiken kring Uffes källare började med en keramikverkstad på 1970-talet. 1988 öppnade skivbutiken och skivor såldes i butiken till 2014 när Bondens butik öppnade. Ulf Ekrot som givit namnet till lokalen var en stor kulturpersonlighet i Växjö. Han gick bort 2015. Men hans minne lever kvar. Inte minst genom att skivförsäljningen åter kommer tillbaka till lokalen. Det lever också kvar i namnet Rundgång, med tillägget Uffes källare.

Rundgång i dubbel bemärkelse när skivbutiken åter flyttar in i Uffes källare. Jakob Engström, Hampus Persson och Åskar Lilja jobbar för att kunna öppna i oktober.
Rundgång i dubbel bemärkelse när skivbutiken åter flyttar in i Uffes källare. Jakob Engström, Hampus Persson och Åskar Lilja jobbar för att kunna öppna i oktober.Foto: Urban Nilsson

– Mest är det vinylskivor vi säljer. I första hand begagnade, säger Åskar Lilja.

– Men vi har även cd och kassetter, inflikar Hampus Persson.

Trenden för vinylskivan har de senaste åren fått en rejäl skjuts. Intresset inte minst från yngre konsumenter är stort. Men även många nostalgiker har dammat av sina skivsamlingar.

– Vi har haft en riktigt bra sommar, kan Åskar Lilja konstatera som också ser en klar trend att konsumenterna efterfrågar kvalitet i en högre omfattning.

Sven ÅkerdalSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons