Annons

Babysim till salu

I sju år har Sofia Rådenholt Brennander hjälpt Växjös småttingar att få vattenvana. Nu har hon bestämt sig för att lämna Babysimmet Vendela. – Jag känner att det vore bra för babysimmet att få in lite nya tankar och idéer.
Växjö • Publicerad 20 december 2010
Linda Jönsson och Mikael Jonasson får instruktioner när sonen Rasmus, tio månader, ska dyka mellan dem. Sofia Rådenholt Brennander har under åren sett hundratals barn utvecklas i vattnet. Foto: Filip Sjöfors
Linda Jönsson och Mikael Jonasson får instruktioner när sonen Rasmus, tio månader, ska dyka mellan dem. Sofia Rådenholt Brennander har under åren sett hundratals barn utvecklas i vattnet. Foto: Filip SjöforsFoto: Filip Sjöfors

Babysimmet Vendela har funnits i Växjö sedan 1998. I januari 2002 klev Sofia Rådenholt Brennander in i verksamheten och utbildade sig genom att gå bredvid babysimmets dåvarande ägare. Hon tog över verksamheten 2003 och har sedan dess sett hundratals bebisar utvecklas tillsammans med sina föräldrar i det 32-gradiga vattnet.

– Det har varit fantastiskt att möta alla föräldrar och se vilka framsteg bebisarna har gjort. Det är helt otroligt att få vara med och se hur de utvecklas och glädjen hos både barn och föräldrar, säger hon.

Annons

Hon har drivit babysimmet som enskild firma och har tillbringat onsdagsförmiddagarna i rehabbassängen på Sigfridsområdet. Att kombinera babysimmet med sitt ordinarie arbete som anställd på ett företag i Växjö har krävt mycket pusslande.

– Nu känner jag att jag har kommit till ett vägskäl och måste välja.

Först nu har hon fått tid att tänka över beslutet att sälja verksamheten. Intresset för babysimmet har varit stort under alla år och eftersom det hela tiden kommit in nya intresseanmälningar har hon inte hunnit tänka på att lägga av.

– Allt har bara rullat på och jag har liksom inte hunnit stanna upp och tänka. Men nu har jag bestämt mig, säger hon.

Det finns också andra orsaker till beslutet. Vid årsskiftet höjs hyresavgiften för de externa hyresgästerna till det dubbla och nästa år ska rehabklinikens bassäng genomgå en omfattande renovering.

– Det är också en del av det här, jag har inte möjlighet att leta reda på en annan lokal och när hyran höjs kanske jag måste höja kursavgiften. Det känns helt enkelt som att det är dags att lämna över till en ny eldsjäl. Jag vet att behovet finns. Har man rätt förutsättningar så går den här verksamheten att utveckla hur mycket som helst, säger hon.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons