Annons

Barnfamilj från Växjö vann tolv miljoner

En Växjöfamilj fick maximal utdelning på sina satsade pengar på måndagskvällen. 40 kronor mynnade ut i en vinst på 12 miljoner.
– Helt underbart, säger mamman i familjen.
Växjö • Publicerad 31 augusti 2010
Foto: 

På tisdagen ringde telefonen tidigt till Ica Maxis tipsbutik. Beskedet var att man under måndagen sålt en mångmiljonvinst.

– Det är så spännande och kul att veta att en av våra kunder vunnit så stort men att inte veta vem. Jag spelade själv på Keno på måndagen men det var inte jag, säger Kristel Westerlund som arbetar i butiken.

Annons

Vinnaren har under måndagen spelat 40 kronor på en så kallad Huxfluxrad, där datorn slumpmässigt väljer ut raderna, på Keno. Utdelningen blev rekordhög – hela 12 miljoner kronor.

– Visst har vi sålt storvinster tidigare men en så stor tror jag faktiskt aldrig att vi haft, och det blir ju extra kul. Det är ju viktigt även för oss i butiken att vi säljer storvinster, säger Anette Åberg.

I butiken hoppas man lite extra på att det är någon av de trogna kunderna. Under tisdagen var det många förvånande miner bland kunderna när man såg skyltarna om vinsten, men jättemycket samtal om vinsten var det inte.

– Nej, inte ännu men i takt med att det sprider sig kommer väl snacket börja gå. Du hör ju redan hur det låter, säger Anette Åberg och syftar på den tredje kunden i rad som utbrustit med ett Jösses eller wow när de får beskedet om att någon vunnit så mycket pengar.

– Det är självklart att det vore kul att få reda på vem som vunnit men bara glädjen av att veta att någon av våra kunder just nu har ett vinstkvitto värt så mycket pengar är jättekul, avslutar Anette Åberg.

– Det är helt underbart! Nu ska vi givetvis dela lika mellan alla i familjen och sedan kommer det att bli resor för fulla muggar framöver, säger mamman i familjen till Svenska Spel.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons