Annons

Bazula växer med mobiler

Ett av de senaste i raden av e-handelsföretag som fastnat för Växjö är Bazula AB. Det drivs av tre bröder som nu nått en gräns där ett par personer till behöver anställas i företaget.
Växjö • Publicerad 10 december 2013
Ola Franzén i e-handelsföretaget Bazulas kontorsrum i Räppe.
Ola Franzén i e-handelsföretaget Bazulas kontorsrum i Räppe.Foto: Per-Erik Sandebäck

I?Icas tidigare terminal i Räppe har Bazula sitt huvudlager och från ett litet kontorsrum med två skrivbord styrs mycket av verksamheten som i år omsätter omkring 70 miljoner kronor.

Det är tre bröder Franzén som sköter företaget – Ola, Tobias och Robin. Företaget som grundades utanför Tidaholm i Västergötland 2009 och blev aktiebolag ett par år senare.

Annons

Till Växjö och Icas tidigare lokaler i Räppe flyttades verksamheten för 2,5 månader sedan.

Företagsidén är att kunna levererade de senaste och populäraste mobilerna och surfplattorna samt tillbehören. Inriktningen är nya kvalitetsprodukter, gärna sådana som är svåra att hitta i de vanliga svenska butikskedjorna.

– Det går bra nu, men det är naturligtvis en ständig prisjakt och det gäller att samla på sig så bra omdömen som möjligt från kunderna, säger Ola Franzén som är nöjd med lokaliseringen och närheten till postterminalen i Alvesta.

Fast att det blev Växjö var inte lägets förtjänst i första hand. Det var kärleken som fick en av bröderna att flytta till hit och då fick de andra och hela företaget flytta med.

– Nu har vi vuxit så mycket att vi måste anställa ett par personer till för att jobba med support, administration och en del inköp, säger Ola Franzén.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons