Annons

Bilägare åtalas för bestickning

När bilägaren insåg att bilen inte skulle godkännas vid besiktningen misstänks han ha erbjudit 2 000 kronor för ett godkännande. Nu åtalas han för bestickning.
Växjö • Publicerad 18 oktober 2012

Fallet, som blivit rättssak, inträffade på den privata bilbesiktningsstationen Carspect i Växjö.

Den aktuella onsdagseftermiddagen kom den 50-årige mannen från Alvesta för att ombesiktiga bilen. Men inte heller den här gången höll bilen måttet, avgasvärdena var fortfarande för höga.

Annons

I ett sista desperat försök att slippa få bilen underkänd ska 50-åringen ha erbjudit besiktningsmannen 2 000 kronor. I polisförhör har besiktningsmannen berättat om bilägarens erbjudande.

Själv nekar Alvestabon till anklagelserna. Enligt mannens egen version tog han upp plånboken eftersom han förvarade det gamla besiktningsprotokollet där. Alvestabon ville enbart jämföra avgasvärdena vid de olika mättillfällena.

– Jag har inte erbjudit några pengar för att få bilen godkänd, är mannens bestämda uppfattning.

50-åringen tillade att han inte heller visat några pengar för besiktningsmannen som tillsammans med en kollega ska vittna vid den kommande rättegången i Växjö tingsrätt.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons