Annons

Bilbrand på Nydala

En bil brann på Nydala i Växjö under natten till onsdagen. Polisen vet ännu inte om branden är anlagd.
Växjö • Publicerad 27 augusti 2014
Foto: Filip Sjöfors

Det var strax efter klockan ett i natt som en person vaknade och såg att det brann i en bil.

– En boende i närheten vaknade av något som denne tror var en explosion. Om det har exploderat eller inte är oklart. Men personen ser från sin balkong att det brinner i en bil på parkeringen, säger Jörgen Gustavsson, inre befäl på Kronobergspolisen.

Annons

Enligt Jörgen Gustavsson är det en totalbrand och därför gör polisen ingen teknisk undersökning av bilen, då det inte går att säkra några spår. Två intilliggande bilar ska ha fått skador i lacken på grund av branden.

– Vi vet i nuläget inte om branden är anlagd eller inte då vi ännu inte varit i kontakt med ägaren. Så vi vet inte när bilen parkerades på platsen, säger Jörgen Gustavsson.

Enligt vakthavande befäl på polisen i Kalmar, Reinhold Liljedal, ska branden ha startat baksätet av bilen och det ska sedan ha brunnit bakåt.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons