Annons

Blåste arbetsgivaren på över tio miljoner

Utredningen fortsätter att svälla mot de båda männen som misstänks för grova bedrägerier mot ett företag inom telekombranschen.
Den numera sparkade mellanchefen misstänks ha varit med om att blåsa arbetsgivaren på över tio miljoner kronor ­ – exklusive moms.
Växjö • Publicerad 4 juni 2014

Polisutredningen pågår för fullt och är därmed sekretessbelagd. Uppgifter till Smålandsposten visar dock att beloppen männen tros ha bluffat till sig har ökat från 6,3 miljoner till drygt 10 miljoner kronor. Utredarna har systematiskt granskat de båda misstänktas bankkonton och fakturor för de olika projekten.

Bedrägerierna har enligt utredningen pågått i närmare fyra år efter att ha inletts sommaren 2010. Företaget uppdagade allt sammans vid uppföljningen av vissa projekt.

Annons

Mellanchefen från Växjö sparkades i början av april och häktades några veckor senare, men mannen släpptes efter en kort tid i häkte sedan han lagt korten på bordet.

Däremot håller den brottsmisstänkte konsulten, bosatt i Växjö, fast vid sin ursprungliga version om att han är helt oskyldig och sitter därför fortfarande häktad. Konsulten hävdar att summorna han fakturerat företaget motsvarar utfört arbete för uppdragen som mellan­chefen beställt.

Åtal mot männen ska enligt Växjö tingsrätts beslut väckas senast den 10 juni.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons