Annons

Blixthalka orsakade seriekrock

Fem bilar var inblandade i en krock på riksväg 23 vid Gårdsby på torsdagsmorgonen. En bil fick sladd och efterföljande bilar hade svårt att stanna i halkan. Föraren till den första bilen är misstänkt för rattfylleri.
Växjö • Publicerad 27 december 2013

Det var vid åttatiden på torsdagsmorgonen som olyckan inträffade. De inblandade fordonen färdades i riktning mot Växjö då den första föraren plötsligt fick sladd i det mycket hala väglaget. Efterföljande fordon fick svårt att stanna och till slut var så många som fem bilar involverade i seriekrocken. På olycksplatsen är det mitträcke, men endast ett körfält i vardera riktningen.

– Just nu kan jag inte riktigt säga vilka fordon som kunde stanna och inte. Människor hade i alla fall hunnit ta sig ur de första bilarna och befann sig på vägbanan när det kom ytterligare fordon som inte kunde stanna, säger Jörgen Gustavsson, inre befäl vid polisen i Växjö.

Annons

Alla inblandade kunde själva ta sig ur fordonen. Två kvinnor i 60-årsåldern fördes till Växjö lasarett. De hade ådragit sig blödning från huvudet och nacksmärtor.

Efter att de båda kvinnorna hade undersökts på sjukhuset kunde de åka hem senare under dagen.

Föraren i det fordon som fick sladd blåste positivt vid alkoholtesten och misstänks nu för rattfylleri.

Enligt uppgifter till polisen var det mycket halt på platsen för olyckan. Svarthalka rådde på många håll i länet under morgonen och förmiddagen då temperaturen pendlade kring noll. Trots det förrädiska väglaget har inga andra olyckor rapporterats till polisen.

Kerstin Haggren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons