Annons

Blogginlägg skyndar på skyltning till arena

Att ta sig till Myresjöhus arena är svårt. Ja, rentav omöjligt. Varför? Det finns inga skyltar. Det fick bloggerskan Fotbollsfrun, alias Malin Wollin, erfara. Nu lovas bot och bättring.
Växjö • Publicerad 22 oktober 2012

Och nu ska ni få höra hur lång tid det tar att ta sig till arenan. TRICKFRÅGA. Du KAN inte ta dig till Myresjöhus arena. Det finns nämligen inga skyltar. Visst är det gulligt?

Så skrev Malin Wollin, sambo med numer allsvenska Österspelaren Joachim Lantz, på sin blogg då hon skulle ta sig från Kalmar till arenan för att se matchen Öster-Landskrona. Malin Wollin beskriver hur hon tråcklade sig genom stan. Jag tänker så här: om man lägger ner miljoners miljoner för att lyfta sitt lag, för att sprida guldglans till sin stad, kan det då inte vara en poäng att PEKA var den ligger?

Annons

– Till slut såg jag det blå ljuset vid Vida arena och då visste jag att jag var rätt. Det borde ligga i Växjö kommuns intresse att skryta med sin nya arena, säger Malin Wollin.

Jo, det tycker politikerna också. En av kommentarerna på bloggen kommer från Charlotta Svanberg (S): Hej! Är kommunalråd i Växjö med ansvar för Arenastaden. Det hjälper inte, att jag har ett visst inflytande alltså. Har tjatat om skyltningen, men ska på det igen!

Fadäsen med skylten ledde till en mejlväxling mellan Charlotta Svanberg (S), Bo Frank (M), Per Schöldberg (C) och kommunchefen Ove Dahl. Alla är rörande överens som att skyltar måste upp.

– Det är jättepinsamt. Arenastaden är en regional satsning, människor måste hitta dit, säger Charlotta Svanberg.

Tillsammans med Trafikverket ska kommunen se till att få upp skyltar både vid infarterna till Växjö och i stan.

– Det var ju jättebra att de lyssnar. Jag har fått bollen i rullning, jag ska följa frågan med stort intresse, säger Malin Wollin.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons