Annons

Bo Frank får kritik för blogginlägg – inte tydlig i HBTQ-frågor

Den socialdemokratiska kommunpolitikern Malin Lauber kritiserar Bo Frank (M) för ett antal inlägg på hans blogg i veckan. Han anklagas för att inte vara tillräckligt tydlig i HBTQ-frågor.
Växjö • Publicerad 2 augusti 2014
Malin Lauber (S) kritiserar Bo Frank och hon tycker inte att han är tydlig i HBTQ-frågor.
Malin Lauber (S) kritiserar Bo Frank och hon tycker inte att han är tydlig i HBTQ-frågor.Foto: Emelie Mitroulis Helld

Under veckan har Växjös kommunalråd Bo Frank bland annat skrivit på sin blogg att det är pridefestival i Stockholm, men för säkerhetsskull är det bäst att inte säga något. Han har även skrivit att han byter kanal när han ser Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) prata om ett tredje kön på tv och han stänger av tv:n under Allsång på Skansen då allt ska infogas i ett politiskt mönster.

Dessa kommentarer får nu Malin Lauber (S) att ifråga­sätta Bo Frank och hon tycker att han inte är tillräckligt tydlig i HBTQ-frågor.

Annons

– Jag tycker att det är bra att Fredrik Reinfeldt är tydligt med att dessa frågor är viktiga. Samtidigt är vårt kommunalråd, Bo Frank, inte lika tydlig. När jag läser hans blogg blir jag lite förfärad, det känns ganska nonchalant, säger Malin Lauber.

Malin Lauber vill nu veta hur Bo Frank får ihop sin politik med Moderaternas politik nationellt. Därför kommer hon fråga honom det på nästa kommun­fullmäktigemöte i augusti.

– Jag vill veta hur Moderaterna i Växjö ska gå före i arbetet med HBTQ-frågor, om de får fortsätta styra Växjö.

Du antyder att Bo Frank är homofobisk. Är han det enligt dig?

– Jag vill inte säga att Bo Frank är homofob men jag vill veta hur han tänker kring dessa frågor. Tycker han att de är viktiga, säger hon.

Bo Frank vill inte kommentera kritiken.

– Jag kommenterar aldrig det som jag skriver på bloggen. Den står för sig själv, säger han.

Han vill inte heller svara på Malin Laubers fråga, i stället kritiserar han henne.

– Den besvarar jag på nästa fullmäktigemöte. Men jag är inte säker på att Växjö ska vara den främsta HBTQ-kommunen i Sverige. Det frodas en hel del eftertänksamhet när man diskuterar allvarliga frågor. Detta handlar om människor, integritet, kön och identitetsfrågor och det känns fel att göra politik av frågor som är känsliga för flera människor. Det är fel när partierna försöker tävla med varandra om vem som är mest HBTQ-vänlig.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons