Annons

Bönestund före tur på två hjul för Himlens Knektar

Förra veckan körde man vitryska barn på läger i Sverige. Den här veckan blev det bara en kaférunda till Lagan. Men för mc-klubben Knights of Heaven är alla onsdagar speciella för då gäller ”gemenskap i hojåkning och tro”.
Växjö • Publicerad 19 augusti 2010
Bönestund före avfärd. Denna onsdag passade man dessutom på att be för att få lite bättre väder. Om det var bönen som lönade sig eller inte handlar troligen om tro. Men strax efter att man körde iväg från Ulriksbergskyrkan upphörde regnet.
Bönestund före avfärd. Denna onsdag passade man dessutom på att be för att få lite bättre väder. Om det var bönen som lönade sig eller inte handlar troligen om tro. Men strax efter att man körde iväg från Ulriksbergskyrkan upphörde regnet.Foto: Olof Elfverson
Foto: Olof Elfverson
Foto: Olof Elfverson
Foto: Olof Elfverson
När många andra klubbar har färgrika emblem på ryggarna bär Knights of Heaven ett mindre märke på bröstet. Men presidentens reflexkors på ryggen går inte att missa.
När många andra klubbar har färgrika emblem på ryggarna bär Knights of Heaven ett mindre märke på bröstet. Men presidentens reflexkors på ryggen går inte att missa.Foto: Olof Elfverson
Foto: Olof Elfverson

Mc-klubben Knights of Heaven, Himlens Knektar, är en mc-klubb med kristna värderingar, med Växjö som bas.

Klubben har funnits sedan 2006, då den bildades för att man ville vara en motvikt till den gängse bilden av mc-gäng och för att ta bort fördomarna om mc-åkare – men också för att det var ett bra sätt att sprida Guds ord.

Annons

– Men vi har inga krav på att man skall vara kristen. Man får vara med om man gillar att åka hoj och ställer upp på vår policy om drogfritt vid sammankomster och när man bär klubbemblemet, säger presidenten Morgan Areschoug.

Liksom de flesta andra mc-klubbar samlas man på onsdagar för en tur.

– Varför just onsdagar blivit mc-dag vet jag egentligen inte. Men vi skiljer ju oss lite eftersom vi alltid börjar med en kortare bönestund innan vi rullar iväg.

Oavsett väder tar man sina bågar och kör en runda, första gången någon gång i april, sista gången i september.

– I år var det snöslask första gången. Men har vi beslutat att köra kör vi. Vädret får inte stoppa oss.

Klubben är inte så stor med sina cirka tio medlemmar men de är alla stora mc-entusiaster.

– Se, i dag regnar det men nästan alla är här. I dag åker vi en längre tur till Lagan där en annan kristen mc-klubb har säsongsfinal på sitt kafé, annars har det vanligaste målet nog varit Tyrolen i Blädinge. Men ibland åker vi bara halvt om halvt på måfå.

Vid några av träffarna försöker man fixa något speciellt. På vårkanten ställer man upp vid Västrabokyrkan för att låta vuxna och barn prova på att åka mc. Förra veckan ställde de upp och körde ungdomar från Vitryssland som är på läger i Rydaholm.

– Sen var vi med under Karl Oskar-dagarna också. Vi har kul och trivs enligt klubbmottot ”gemenskap i hojåkning och tro”

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons