Annons

Branden på Ica Maxi misstänks vara anlagd

Växjö • Publicerad 2 februari 2020 • Uppdaterad 3 februari 2020
Foto: Carl Carlert
Foto: URBAN NILSSON

Vid klockan 17.40 på söndagseftermiddagen fick SOS ett larm om en brand inne på Ica Maxi på Samarkand i Växjö. Räddningsstyrkor, polis och ambulans skickades till butiken som utrymts. Polis spärrade av området.

Enligt initiala rapporter syntes inga lågor men kraftig rökutveckling som härstammade från hem- och fritidsavdelningen i butiken.

Annons

Branden var släckt vid 18-tiden. Ingen ska ha skadats.

– Sprinklers utlöstes direkt vilket gjorde att det gick snabbt att släcka branden. Nu jobbar vi med att ta bort all rök, sot och sprinklervatten, vi har satt igång fläktar och öppnat upp allt som går för att ventilera ut. Det luktar väldigt mycket och det är mycket som är brandskadat, säger Roger Petterson, räddningschef i beredskap, till Smålandsposten. Han beräknar att man kommer att vara kvar och utföra efterarbete fram till 22-tiden i kväll.

– Butiken kommer att vara stängd under hela måndagen, så att lokalen kan saneras ordentligt, säger Johan Herdeby, vice handlare på Ica Maxi i Växjö, till Smålandsposten.

Polisen misstänker att branden är anlagd och en anmälan om grov mordbrand har upprättats. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

– Vi ska gå igenom övervakningsfilmen och genomföra en teknisk undersökning. Den får dock vänta till måndagen eftersom lokalen ännu är rökskadad. Vi ska också höra flera vittnen, både kunder och personal, säger Samir Cehic, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Här saknas innehåll

Foto: Carl Carlert
Foto: URBAN NILSSON
Ulf ÖsterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons