Annons

Brandworld lägger ner i Växjö

Lönsamhetsproblem och en pågående svag utveckling har tvingat Brandworld på Marketenterivägen att stänga portarna för gott.
– Vi har haft en svag försäljning i Växjö, därav nedläggningen, säger Niklas Larsson, vd för Brandworld.
Växjö • Publicerad 12 mars 2012
Brandworld i Växjö har upphört och företaget hänvisar kunderna till övriga butiker som finns i andra städer.
Brandworld i Växjö har upphört och företaget hänvisar kunderna till övriga butiker som finns i andra städer.Foto: Filip Sjöfors

Brandworld i Växjö har nu upphört och utanför butiken hänvisas kunderna vidare till övriga butiker som finns runt om i landet.

– Nedläggningen beror på flera olika faktorer, bland annat lönsamhetsproblem och den minskade utvecklingen, säger Niklas Larsson.

Annons

Brandworlds kedjan består idag av totalt 13 butiker under varumärkena Brandworld, Märkesoutlet och Jepsons i Kivik. Affärsidén är att sälja märkeskläder till låga priser. Även butikerna i Sundsvall och Skene har drabbats av nedläggningar under februari månad.

– Det finns olika skäl till att man inte lyckas på ett specifikt ställe. Och det har vi inte kunnat göra i Växjö, vi har haft dålig lönsamhet, säger han.

Under januari och februari 2012 har butiken haft en försäljningsminskning på 31 och 11 procent.

– Det är klart att konkurrensläget spelar roll, men vi behöver mer tid på oss för att analysera alltig kort efter nedläggningarna, säger han.

Samtidigt som tre butiker har upphört planerar företaget att öppna nya butiker i andra städer.

– Vi har långsiktiga mål, bland annat att öppna nya butiker och fortsätta utvecklas. Nu vill vi satsa på andra städer, säger han.

Erivan Ali Rostam
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons