Annons

Briox stärker Växjö och satsar i Estland

Efter att förändringen av bolaget gett resultat, gör Briox flera offensiva satsningar. På huvudkontoret i Växjö behövs mer utvecklingsresurser.
Växjö • Publicerad 22 augusti 2018
Briox behöver anställa en handfull utvecklare av programvaran, säger vd Johan Rutgersson.
Briox behöver anställa en handfull utvecklare av programvaran, säger vd Johan Rutgersson.Foto: Pressbild

– Skulle vi hitta en handfull bra utvecklare skulle det vara ett väldigt välkommet tillskott, säger Johan Rutgersson.

På en extra bolagsstämma den 28 augusti förväntas han väljas till ny styrelseordförande för Briox som utvecklar och säljer affärssystem inriktade mot mindre företag. Vd blir i stället Fredrik Hyltsten med mångårig erfarenhet från IT-branschen.

Annons

– Jag är baserad i Göteborg, men vi behöver en starkare närvaro i Växjö där vi vill skala upp, säger Johan Rutgersson.

Han ser nyordningen som naturlig efter att han under två och ett halvt år som vd förändrat det problemtyngda bolaget. Inriktningen har varit att kapa kostnader och framför allt söka intäkter i Finland och via redovisningsbyråerna där.

– Det har visat sig fungera bra, säger Johan Rutgersson och stödjer sig på delårsrapporten för första halvåret 2018 som presenterades under tisdagen.

I Finland har Briox nu 62 byråkunder och 3 000 betalande licenser som ger 3,5 miljoner kronor i årliga intäkter. Nettoomsättningen mer än fördubblades under andra kvartalet jämfört med samma period i fjol. Kassaflödet förbättrades med 40 procent under första halvåret.

Visserligen visar företaget fortfarande röda siffror, men utvecklingen följer Johan Rutgerssons plan.

– Det är bara att dra ut linjen så ser man att det behövs inte jättemånga kvartal till innan kassaflödet är positivt.

Nästan samtliga investerare valde i juni att utnyttja sina teckningsoptioner vilket gav ett kapitaltillskott på 22 miljoner. Det ger Briox muskler att satsa mer på försäljningen i Finland och samtidigt ta steget in i Estland. Många företag har verksamhet i båda länderna och vill kunna arbete i samma system.

– Kopplingen är så stark att det finns en uppenbar fördel för oss att vara i båda länderna, säger Johan Rutgersson.

Johan PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons