Annons

Brist på kökspersonal stänger ner Miss Anderson

Restaurang Miss Anderson på Storgatan stänger i augusti. Fem anställda har varslats om uppsägning. Enligt ägaren Anders Öman beror stängningen på personalbrist. – Vi har inte kökspersonal i den utsträckning som vi måste ha, säger han.
Växjö • Publicerad 29 juli 2015
Restaurang Miss Anderson stänger i augusti. Sedan ska en ny ägare driva det vidare. Foto: Johan Christensen
Restaurang Miss Anderson stänger i augusti. Sedan ska en ny ägare driva det vidare. Foto: Johan Christensen

Växjös årliga stadsfest Karl-Oskardagarna blir den sista helgen som restaurang Miss Anderson på Storgatan håller öppet i nuvarande regi. Sedan stänger restaurangen på grund av brist på kockar och kökspersonal, enligt ägaren Anders Öman.

– Vi har inte kökspersonal i den utsträckning som vi måste ha, eftersom det inte finns tillräckligt många i stan. Det går inte att ha en restaurang öppen om det inte finns någon som lagar mat.

Annons

Han berättar att kökscheferna som skött rekryteringen sedan en tid tillbaka försökt att nyanställa personal till restaurangen, men utan att lyckas. Istället har kockarna under två månaders tid fått jobba 12-timmarspass för att kunna klara bemanningen, förklarar Anders Öman.

Fem anställda har varslats om uppsägning som en följd av stängningen. De kommer att jobba kvar en vecka efter stadsfesten in augusti. Sedan säljs Miss Anderson till nya ägare.

– Jag har bestämt mig för att inte driva restaurang, utan kommer att söka en ny entreprenör som ska driva den vidare. Och där har jag fyra, fem stycken på gång, både lokalt och från andra städer. Jag hoppas att restaurangen ska kunna öppna igen så snabbt som möjligt under hösten, säger Anders Öman.

Men varför har det varit så svårt att rekrytera kockar och kökspersonal, Miss Anderson är ju en attraktiv restaurang?

– Det kryllar ju inte av kockar som har lite kunskap, och det är samma problem för alla restauranger i Växjö. Det tas kockar av varandra och till slut kände jag att det inte gick längre. Det är bättre om någon som har flera restauranger i branschen driver det så att man kan flytta personal.

Calle Berglund

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons