Annons

Burde i Växjö köper norskt företag

Växjöföretaget Burde, som tillverkar kalendrar, växer nu vidare genom ett förvärv av ett norskt kalenderföretag.
Växjö • Publicerad 26 mars 2018
Burdes vd Marc Burde. Arkivfoto
Burdes vd Marc Burde. Arkivfoto

Växjöföretaget Burde Förlags AB är Skandinaviens största producent av kalendrar och är etablerade i Sverige, Danmark, Finland och USA. Varje år producerar företaget, som har 60 anställda, drygt två miljoner kalendrar i Växjö.

Nu stärker Burde sin position i Norden ytterligare genom ett uppköp av det norska företaget Grieg Kalenderförlag, som grundades 1998 och är ett av de ledande kalenderföretagen i Norge.

Annons

– Genom Grieg Kalenderförlag ökar Burde sitt nätverk av återförsäljare för att fortsätta lansera trendiga produkter på marknaden, säger Burdes vd Marc Burde i ett pressmeddelande.

I en intervju med TT i fjol berättade Burdes vd att efterfrågan minskar på så kallade baskalendrar men men när det gäller designade kalendrar och kalendrar med innehåll så ökar företagets volymer.

– Folk är upptagna och har mycket projekt på gång. De behöver hjälp att strukturera upp sin vardag och köper kalendrar med speciellt innehåll eller speciell färg och form, berättade Marc Burde för TT.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons