Annons

Byggnadskonstruktör blev Årets nyföretagare

Byggnadskonstruktören och vd:n Martin Karlsson är Årets Nyföretagare i Kronoberg. Han startade företaget Martin & Co hösten 2009 och det har sedan dess vuxit från två till tio anställda.
Växjö • Publicerad 17 mars 2011
Årets nyförtagare Martin Karlsson fick ta emot utmärkelsen av den senaste Gasellvinnaren i länet, Kronfönsters Carl-Gustav Svensson.
Årets nyförtagare Martin Karlsson fick ta emot utmärkelsen av den senaste Gasellvinnaren i länet, Kronfönsters Carl-Gustav Svensson.Foto: 

– Det är ungefär på den här nivån, eller kanske något större, vi tänkt vara i Växjö. Däremot finns planer på etablering i andra städer i sydöstra Sverige, säger 34-årige Martin Karlsson.

Någon risk för att uppdragen ska sina ser han inte framöver.

Annons

– Det kommer att bli brist på konstruktörer i byggbranschen. Det är ganska svårt att locka konstruktörer till den här branschen samtidigt som den står inför en generationsväxling.

Det är NyföretagarCentrum som utser Årets nyföretagare i Kronobergs län och utmärkelsen delades ut vid den fjärde årgången av Firmafesten som ordnas för länets små företag i nätverksbyggande syfte.

– Martin & Co är ett fantastiskt företag med goda utvecklingsmöjligheter. Det har en lång erfarenhet samlad inom personalen, säger verksamhetsledare Leena Bergkvist på NyföretagarCentrum i Växjö.

Martin & Co erbjuder tekniska konsulttjänster i byggbranschen som att göra konstruktionsberäkningar och bygghandlingar.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons