Annons

Byggvaruhus i Växjö ska stängas – ingår inte i ägarens framtidsplaner

K-Rautas 16 varuhus i Sverige ska upphöra när finska ägaren Kesko i stället fokuserar på sitt andra varumärke K-Bygg.
På tisdagen kom beskedet att K-Rautas varuhus i Växjö inte ingår i Keskos planer på att omvandlas till K-Bygg. I stället väntar nedläggning.
Växjö • Publicerad 29 augusti 2023
K-Rauta i Växjö. Byggvaruhuset på handelsplats I11 kommer att läggas ner.
K-Rauta i Växjö. Byggvaruhuset på handelsplats I11 kommer att läggas ner.Foto: Jonas Engman

Finlands största handelskoncern Kesko äger och driver varumärkena K-Rauta och K-Bygg. I dagsläget har Kesko 51 K-Bygganläggningar och 16 K-Rauta-varuhus runtom i Sverige.

Nu skriver Kesko i ett pressmeddelande att koncernen väljer att fokusera på K-Bygg, som ska vara varumärket för ”byggbranschens proffs”.

Annons

– Med ett erbjudande och ett varumärke kan vi lägga all vår ambition, hela vår kompetens och större resurser mer effektivt på ett ställe. Nya K-Bygg kommer på sikt att finnas på fler orter än i dag och ha ett ännu vassare digitalt erbjudande, säger Endre Espeseth, vd för Kesko Sverige, i en kommentar.

– Alla är välkomna att handla på K-Bygg, även om vi först och främst är det självklara förstahandsvalet för professionella byggare, fortsätter han.

Här saknas innehåll

Bytet från dagens två byggvarumärken till ett varumärke ska ske successivt under 2024 och de 16 befintliga K-Rauta-varuhusen i Sverige kommer antingen att konverteras till K-Bygganläggningar eller stängas, enligt Kesko.

I Växjö finns sedan många år ett K-Rautavaruhus på Handelsplats Ill.

I ett mejl till Smålandsposten bekräftar Keskos kommunikationsansvariga att varuhuset i Växjö inte ingår i planerna på konvertering till K-Bygg utan kommer att stängas.

– Ja, det planeras för att varuhuset i Växjö ska stänga och att vi kommer i stället att erbjuda kunderna i området vår e-handelslösning, säger Keskos vd Endre Espeseth.

När kommer K-Rauta i Växjö att stänga?

– Det kan jag inte säga exakt men vår ambition är att vara klara med den här verksamhetsförändringen i slutet av 2024.

Smålandsposten har varit i kontakt med K-Rautas varuhuschef i Växjö som i nuläget inte vill kommentera beskedet om nedläggningen.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons