Annons

C-topp lämnar samtliga politiska uppdrag

Malin Adell Kind (C) - en av de ledande inom partiet i Växjö - lämnar samtliga politiska uppdrag.
"Jag begär härmed att bli entledigad från samliga mina uppdrag från 2014-01-01", lyder hennes kortfattade meddelande som stämplats in på kommunkansliet.
Växjö • Publicerad 3 december 2013

Beskedet kommer efter att hon själv blivit ifrågasatt av sina egna och svarat med att öppet beskriva hur hon upplever att stämningen i partiet försämrats sedan kommunalrådet Per Schöldberg tog över efter C-veteranen Gunnar Elm.

Partiets fullmäktigegrupp hade frågan om hennes uppdrag på bordet under måndagskvällen. Diskussionen gällde då enbart Malin Adell Kinds uppdrag som partiets gruppledare i kommunfullmäktige och hennes uppdrag i kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott.

Annons

Enligt kommunens lönekontor har Malin Adell Kind två fasta arvoden på sammanlagt 18 656 kronor i månaden. Båda är kopplade till just de uppdrag som partiet tagit ifrån henne.

De övriga uppdragen, bland annat som ledamot i kommunfullmäktige, tekniska nämnden och Värends räddningstjänst, skulle hon ha kvar. Det meddelade partiet på måndagskvällen efter gruppmötet.

Men det var alltså en felaktig uppgift och det förklarar Lars-Erik Larsson, som fungerat som en slags medlare i konflikten, med att han inte kände till att hon begärt att bli entledigad från samtliga uppdrag.

– Jag har ju förhandlat med henne om bytet av gruppledare. Det enda hon skulle lämna var uppdraget som gruppledare och kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott. Vi kom fram till en lösning på söndagskvällen och jag skickade det pressmeddelande jag skrivit till henne för godkännande och hon sa att det var ok, säger Lars-Eriks Larsson.

Det var först när han kom hem under måndagskvällen, efter gruppmötet, som han noterade att han fått ett meddelande på telefonen om att Malin Adell Kind "städat skrivbordet".

– Då tänkte jag, va fan menar hon med det?

Först under tisdagsmorgonen fick han veta att hon lämnat in en begäran till kommunkansliet om att bli entledigad från samtliga uppdrag, säger han.

– Vad hon har för rådgivare, det vet inte jag. Men jag tycker att det är tragiskt för hon gör nytta på sitt jobb och gör nytta på alla sätt. Men när hon gör så här så får man en sur smak i munnen. Det är så jag känner det just nu för jag är lika lurad som alla andra, säger Lars-Erik Larsson.

Smålandsposten har sökt Malin Adell Kind utan framgång.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons