Annons

Centerpartiet vill läka i naturen

Grön rehabilitering på recept. Det föreslår Centerpartiet i en motion till landstingsfullmäktige i Kronoberg.
– Vi som har så mycket natur på nära håll borde dra nytta av det, säger landstingspolitikern Britt-Louise Berndtsson (C) som ligger bakom motionen.
Växjö • Publicerad 26 augusti 2014

Med grön rehabilitering menas att människor som lider av utmattningssymtom ska få komma ut i en grön och rogivande miljö på landet där tempot är lugnt.– Det som väckte mitt intresse var när jag hörde att Region Skåne går över till ordinarie verksamhet. Tidigare hade de ett försöksprojekt tillsammans med Lantbruksuniversitet i Alnarp, men nu har de handlat upp tio olika ställen som erbjuder grön rehabilitering, säger hon.

Britt-Louise Berndtsson (C) är noga med att betona att man inte bara kan skicka ut folk på landet och tro att de ska bli friska, utan att det måste finnas utbildad personal på plats med rätt kompetens.

Annons

– Vi har ju redan fysisk aktivitet och kultur på recept, så det här är ju något liknande. Grundtanken är att lösa det på ett naturligt sätt och på så sätt dra ner på medicineringen, säger hon.

För att lära sig mer om grön rehabilitering, kommer den centerpartistiska landstingsgruppen i Kronoberg att åka på ett studiebesök till Region Skåne i höst.

Magnus Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons